Főoldal | Tagok | Katalógus | Cégkontroll | Kedvezmények | Navigátorok | Tagi blog | Főadmin blog | Kapcsolat
 
  Keresés a naviganet-en:
EBBE BELEFULLADUNK!

Hír: 

Magyarország kormánya nem támogatja a műanyag zacskók és egyéb eszközök termékdíjának növeléséről szóló tervezetet - fogalmazott a Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. A javaslat az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól származott.

Komment:

Ebbe bele fogunk pusztulni. No, nem a döntésbe, hanem abba, hogy bárhová megyünk körbevesznek bennünket a műanyagzacskók.

Mindenhol ott vannak, papír szinte sehol.

Tépjük őket a zsemle vásárláskor, mindig amikor csak lehet, mert olcsóbb és egyszerűbb a kezelése mint mondjuk a papíré.

Csak egyet lehet érteni ezzel a bloggal: https://liontheplebs.blog.hu/2018/10/25/az_eletunk_egy_rakas_najlon

A szelektív hulladékgyűjtés romokban, aki mást mond, az egy alternatív igazságot mantráz.

Hírek terjednek lebomló, aztán mégsem úgy lebomló alternatívákról, de ne mondja senki, hogy a XXI. században képtelenek vagyunk megfelelő megoldást találni erre a problémára (is).

De tehetünk-e valamit ez ellen az állapot ellen, vagy várjunk, mert úgysem fog történni semmi?

Tehetünk!

- A magunk hétköznapi szintjén: szánjuk rá azt a pár percet, hogy megkeressük a papírzscskókat, ha nem találunk, akkor szóljunk az eladóknak, hogy van rá igény. Magam is ezt teszem és azt tapasztalom, ha nem kötözködök-számonkérek, akkor bizony a kezük széttárásán kívül nem egy eladó jelzi, hogy továbbítja a "főnökségnek". Hogy továbbítja-e?

Nem tudom, de az biztos, hogy az egyik legnagyobb élelmiszer-áruházban egy két hét telt el és már látható helyen vannak a papírzacskók!

- Beszéljünk a gyermekeinknek, a fiataloknak arról hogy mit okoz ez az irdatlan környezetszennyezés, bátorítsuk arra őket, hogy válasszák a papírt.

- Közösségi szinten: Vannak, biztos, hogy vannak olyan megoldások, amelyeket alkalmazva kis és nagy mértékben képesek vagyunk befolyásolni a saját és gyermekeink jövőjét. Ezeket a javaslatokat koncentráltan gyűjtsük össze -nem csak ebben a kérdésben- és tárjuk a nagy nyilvánosság elé, osszuk meg és alkalmazzuk, kezdetnek modjuk a facebook posztot: https://www.facebook.com/hoppal.andras.5

-Vállalati szinten pedig kövessük azokat a cégeket, amelyek tesznek a környeztért: https://www.femcafe.hu/cikkek/lifestyle/no-szatyor-hm-vasarlas-shopping

Azok az erők pedig, akik értelmes, vagy bármilyen nyelven képesek kommunikálni a politika felé, menjenek és ha kell, a sajtó segítségével döngessék a kapukat, mert ha nem, egyszer ebbe (is) belepusztulunk.

Ne várjunk másokra, ne várjunk a politikára, ne mutogassunk és térjünk ki olyan problémák elől aminek ha látszólag csupán egy cseppnyi módon is, de viselői vagyunk!

A megoldás bennünk van.

Tegyünk értünk, mert tehetünk, kezdjük el most!

... mert a tengerek is cseppekből állnak.

 

A hír forrása:  https://infostart.hu/belfold/2018/11/15/elgancsolta-a-kormany-a-muanyagzacsko-ado-emelesenek-tervet

Naviga Média Kft régebbi bejegyzései:
Samsung Note-4 ? ... HOSSZÚTÁVÚ KATASZTRÓFA !
Amit a jó borokról, és másról tudni kell ... Borgonzolától
Megjelent a Balatoninfo 2018
További blog bejegyzések:
Powered by naviganet © 2018